“Dat maken we graag voor u in orde”

– Dr. N.M. Timmenga

Biografie

Dr. N.M.Timmenga (West –Terschelling 1955)

Koos Timmenga groeide op te West Terschelling. Na het voltooien van zijn middelbare school (atheneum B) werd aangevangen met de studie Tandheelkunde (RUG), gevold door de studie Geneeskunde (RUG). Daarna werd een jaar besteed aan een internationale zeil carrière in de Soling-klasse, ter voorbereiding op de pre-olympics van Los Angeles.

In 1987 werd aangevangen met de opleiding voor KNO-arts (UMCG), gevold door de specialisten opleiding Mond Kaak en Aangezichtschirurgie. (UMCG).

Sinds 1997 ben ik full time werkzaam als kaakchirurg in het Wilhelmina Ziekhuis Assen.

In 2003 werd mijn promotie afgerond met speciale interesse voor het Kaak chirurgische- KNO –aspect bij de opbouw van de ernstig geslonken bovenkaak met behulp van heupbot, getiteld: Maxillary sinus floor elevation surgery.

Aandachtsgebieden

Door de zeer brede opleiding, hebben vele aspecten van de hoofdhals chirurgie, mijn bijzondere interesse.

  • Chirurgische technieken
  • Implantologie
  • Speeksel klier chirurgie
  • Botopbouw aspecten
  • Uitgebreide(pijn) analyse bij patiënten, met onbegrepen pijnklachten in het aangezicht zijn een speerpunt.

Nevenactiviteiten

Ook op het bestuurlijke vlak werd in het Wilhelmina Ziekenhuis een intensieve bijdrage geleverd, en was ik drie-en-een-half jaar vicevoorzitter en technisch voorzitter van het stafbestuur.
De combinatie van kennis, diepgang, vernieuwen, het geven van onderwijs en opleiding, en niet op de laatste plaats intensief empathisch patiënten contact, en samenwerken, zijn een rode draad in mijn werk. Als spreker werden vele lezingen de afgelopen jaren op nationale en internationale congressen gegeven.

Om het hoge energieniveau te kunnen blijven nastreven, wordt op sportief vlak intensief geschaatst, geskeelerd, gerace-fietst en gezeild.

Mijn advies

Ook voor degenen die een frisse wind in ons politieke bestel bepleiten, is het raadzaam gewoon eens naar Terschelling te gaan..